Friday, November 23, 2007

Jamen då kan vi börja med julen, då...

...eller ja, kanske ska vi stilla oss lite till. Men faktum är att nu är det helt legitimt att börja pynta upp hus och hem. Redan igårkväll sattes julgranar på plats och kläddes i många amerikanska hem. Nedan kan ni se en bild jag tog igårkväll på väg hem från min svägerskas hus. Vissa kan inte börja fort nog...
OK, man kan tycka att det är fult och "alldeles för mycket", men är det inte lite kul samtidigt? Lite kul att se mörka november och december lysas upp av ljusslingor i alla möjliga färger. Blir man inte lite glad av det? Åtminstone blir jag glad åt det. Tycker om att se dekorationerna i natten!

Idag Dagen Efter Thansgiving är det den sk. Black Friday...Det är detaljhandelns största dag på hela året. Dagen som sätter klang på hela julförsäljningen som KOMMA SKALL. Igår var ALLT stängt, helgdag, familjemys, brasor, god mat...IDAG öppnade vissa affärer klockan 4 på morgonen!!! Peter hade sett någon affär som ÖPPNADE VID MIDNATT! Vet inte vilken. Om man är morgonpigg en dag som denna kan man göra många sköna klipp, men det gäller att vara ute i tid. Affärer som har annonserat att dom har Nintendos Wii system kan säkert räkna med att folk börjar köa redan vid 2 på natten, kanske ännu tidigare, för att försäkra sig att dom kommer ut med årets julklapp nummer 1 som nu är SÅ svår att hitta i butikerna.

Personligen tycker jag det är skönare att ligga i sköna sängen en morgon som denna. Igår var det så varmt, 22 grader, att vi stängde av värmen i huset. Igårkväll bröt en stark kallfront in så imorse när jag vaknade var det 14 grader i vårt sovrum och kanske 16 härnere. Needless to say så åkte värmen på PRONTO!!

Dagen idag ska bli som följer:
* Julparad i Reston Towncenter. Karolina går med i paraden under UNICEFs baner. Det har blivit en tradition för oss att vara med på denna julparad.
* Lunch
* Bio, vi ska se "Fred Claus", julfilmen för stunden.
* Allsång på Reston torget. Alla sjunger in julen. Brukar vara väldigt mysigt.
* Middag
Och sen hem och däcka i soffan, kanske spela ett spel.
Skön dag hoppas jag att det bli iallafall.


Annonsbladen som följde med gårdagens Washington Post. Här kan man lockas till köp...


Melinda har så vackra Thanksgiving dekorationer....



Kolla in praktkalkonen!! Den väger 22 pounds, det är ungefär tio kilo!!! Förstår ni nu varför ugnarna i amerikanska hem är så stora ;-). Den var JÄTTEGOD!!!


Fler bilder från det vackert dukade bordet.








Min svägerska Melinda (Peters syster), hennes man Sam och deras tre pojkar, Sam, Charlie och Henry.
Thanks for a very nice Thanksgiving dinner yesterday! IT was SO good!!!



Mina svärföräldrar.


Min egen lilla familj.


Jaha, här är man helt redo!! Nu kan tomten komma!!!

Tittar ni in imorgon också kommer bilden från dagens parad...
Ha en fin fredag!!!

16 comments:

Lullun said...

Ja visst kan all den belysning och pynt vara lite för mycket på något sätt, men samtidigt har du helt rätt: Man blir verkligen GLAD av den! :-) Här är man väldigt flitiga med julpyntet och blinkande lampor osv; men allt föregår inuti hemmen och på insidan fönstren. Inga lysande vindskivor osv här inte. Ännu... :-)
Och åh vad mysigt med Thanksgiving. Och att ha så mycket familj omkring sig. Saknar, saknar, saknar!
Tack för att vi fick titta med, och läskas av den enorma kalkonen. Och ha det så trevlig idag, med "paradande" och allt!

Elisabeth said...

Visst är det mysigt med ljusslingor och annan belysning, och även om det kan bli lite för mycket ibland är det mest bara roligt. Inte så lite imponerande är det heller när man tänker på hur lång tid det måste tagit att fixa i ordning allt. Här har nog inte privatpersoner börjat pynta än (inte här där jag bor i alla fall), men i centrala Göteborg (och på Liseberg, där det ska finnas fem miljoner (!) lampor) är det jättemysigt med alla ljusslingor i träden och lite varstans. Sedan finns det tråkmånsar som gnäller på att det kostar pengar som borde använts till något vettigare... Men lite roligt och mysigt måste det ju få vara!

Saltistjejen said...

Låter som hade en jättemysig Thanksgiving igår! Kul att se dina bilder! Vi hade också en väldigt trevlig och rolig middag ihop med våra vänner, men vår kalkon var "bara" 16 lb!!!! ;-)
Men det blev ändå över....

Jag tycker också det är mysigt med att få lite emr julkänslor redan nu i slutet av november. Även om jag själv ng skulle ha svårt att ta hem en gran såpass tidigt.

Ang Black Friday så tror jag aldrig att jag skulle bege mig ut i affärerna idag! Hu! Jag hatar att gå runt i folkhav och försöka hitta saker. Jag betalar gladeligen lite mer för att köpa samma sak en annan dag utan den hysteriska trängsel som är en dag som denna. :-)

Anonymous said...

Åh vad mysigt det såg ut och det lät som ni hade en riktigt trevlig kväll hos Melinda! Har alltid tyckt att Thanksgiving verkar så lugn och skön, lite som julen utan julklappshetsen, och när man läser det som du beskriver känns det ännu mer så. Här är det väldigt grått och novembertrist, ser fram emot nästa helg då adventsprylarna åker fram. Ha en mysig helg sis!

Tankevågor said...

Jag blir glad över alla ljusslingor här också och de BÖRJAR komma upp nu så smått.
Vilka härliga bilder, både på vackert bord och familjen/släkten! Vilka söta kusinpojkar hon har Karolina. :-)
KRAM

Humlan said...

Fina bilder från familjemiddagen.
Visst blir man glad över lysande hus, de piggar upp även om det kan kännas lite slösaktigt också...
Här har varit så novembergrått & mörkt så att det känns som om det inte har varit dagsljus på flera dagar. Jag har bestämt mig för att gå på julmarknaden på Stortorget i Gamla Stan i morgon (om det inte blir för hemskt väder), jag börjar känna ett behov av ljusslingor och annat för att lysa upp det grå.

Millan said...

Vad roligt att se foton ifran eran Thanks Giving middag. Sag himla mysigt ut!! Josses vilken fagel.. den hade aldrig gatt in i in ugn!
Har har vissa borjat tanda sina julbelysningar ocksa men vi vantar till den 1e December tror jag. Da ska vi julbaka med en annan svenska och hennes lilla tjej och nagra andra vanner ocksa.
Er dag i dag later himla mysig!! Bra mycket mysigare an att sitta pa jobbet som jag gor ;-)
Ha en harlig helg!!

Lia said...

Visst är det mysigt med all juldekoration, flerfärgad som enkel! Självklart ska du njuta av att det äntligen är tillåtet att pynta utan att skämmas!!!! Hahaha,ja du Annika, då skulle du bara ha sett dagens lista över vad som blivit gjort. kan säga att jag började vid 5 i morse och lagade mat i 10 timmar, sen har jag även hunnit med ett 2-timmars möte med min professor..och till det krävs FÖRBEREDELSER kan jag lova! Jättefin wrap-klänning du hade på dig igår! Omlott är alltid snyggt.
Kramar!

Villa Nian said...

Så kul att få se dina bilder. Kalkonen såg verkligen god ut, tänk jag tror att jag aldrig ätit kalkon på det där sättet....hmmmmm. Kanske dags att göra något åt det :-)

Ha en härlig helg!

Unknown said...

Jag håller med dig till 100%. Visst blir jag glad av alla ljusslingor som lyser upp vintermörkret. Jag längtar tills alla fönster lyser av ljusstakar och julstjärnor. Härligt!

Mysigt med thanksgiving. Har nog aldrig ätit kalkon??? Eller kanske kalkonfile eller kanske inte. Jo iofs har vi ätit kalkon istf skinka på smörgåsen. Men det räknas ej.

Bilden på skorna fick mig att börja dregla. Jag älskar skor. Skulle lätt kunna förköpa mig där.

Kram o fortsatt trevlig helg

Annika said...

Lollo:
Det var bara roligt för mig att dela med mig av min Thansgiving och visa er! Roligt att du tyckte om bilderna. Blir ju jätteglad!!
Tycker mkt om maten som äts till thanskgiving här.
Och ja, visst blir man glad av ljus den här tiden på året. Ni på Grönland skulle behöva multum, det är jag säker på :-)

Elisabeth:
Ja, visst får man beundra dom som riggar upp sina hus på det här sättet. Det tar ju en herrans tid, och vi andra får glädjas åt det.
Jag har sett bilder från Liseberg, det ser verkligen mysigt ut. trist att folk beklagar sig...
den här tiden på året behövs ju verkligen alla ljuspunkter!

Saltis:
Kul att ni hade en bra thanskgiving...
Och jag håller helt med om Black friday, skulle aldrig ställa mig och trängas för att komma över ngn pryl. Usch, precis som du hatar jag verkligen trängsel...
Kallt här i DC idag, och samma igår. Antar att ert väder är likadant!

Annika said...

Sara:
Jo, det är verkligen en mysig kravlös helg. Som julen, minus klappar och hets. Det är faktiskt så...
Jag ska börja pynta upp lite idag, iallafall utomhus. Tycker det är så vackert när trädet utanför är fullt av vita små lampor och decket är fullt av kulörta små lampor. Love this time of the year!!

Kramar!!!

L-girl:
TACK!
Ja, visst är kusinerna SÖTA!! DET håller jag verkligen med om.
ja, jag tycker ju så mkt om alla ljusslingor och allt ljus...Det är kul även om vissa har det väl "tacky".
Jag ska själv börja sätta upp utomhusbelysningen idag. KUL!!!
KRAM!!


Humlan:
TACK! Roligt att du gillade bilderna!
O så mysigt med gamla stans julmarknad! den tycker jag verkligen OM att gå på. Så idylliskt och vackert därinne. Det där novembergråa måste brytas nu :-)

Millan:
Kul att du hängde med på fototuren.
SÅ skönt med fyra dagars helg! Det är verkligen välkommet med ljus nu! Visserligen är det nog så mkt ljusare och soligare än i sve, men iallafall...Ljusen här till den här tiden på året!
Ha en jättefin helg!!

Annika said...

Ida:
O vad roligt att ni ska åka hem!!! SÅÅÅ roligt! Förstår att du gläder dig väldeliga!!!
SÅÅ, ja det där att karolina liknar sin pappa har jag fått höra sen hon föddes;-)

KRAM!!

Lia:
Jo, här är man nästan lite sen med pyntet nu ;-))) Många har hunnit före så nu kan man pynta upp med besked, he, he...
Lycka till idag med middagen. DET blir säkert urtrevligt och gott. Hoppas du tar bilder.
Kul att du gillade min klänning, den har jag faktiskt beställt från England, Boden. Gillar deras kläder...

KRAM!!

Tina:
ABSOLUT!! Prova att göra en äkt-amerikansk kalkon. Du kommer inte att bli besviken.
Kul att du gillade bbilderna!!
Trevlig, trevlig helg!!

Rosvik:
Dags att prova kalkon. Urgott! Samt rätt lättlagat även om den tar tid i ugnen.

Visst är det underbart med allt ljus. Det kan nästan inte bli för mkt, tycker jag. Förstår att du längtar till 1 advent!!

Kram!!

Desiree said...

Vilken bamse kalkon! Men den såg väldigt fin och god ut. Härligt att ha familj att fira t-giving på riktigt med. Tänk att folk börjar köa redan vid 2-tiden på natten. Jag håller med dig om att det är skönare att ligga i sängen då.

Annika said...

Desiree:
Ja, visst var det en fin kalkon!! och god också!
Jag vet, det är helt galet med shoppandet på Black Friday. Tur att man undvek affärer då...

leopardia said...

vilken snygg klänning du såg ut att ha! annars måste jag säga: shit vad reklam!