Thursday, August 26, 2010

Att handla med en tonåring...

Igår for Karolina och jag till min favoritmall här i snoburbia, Tysons Corner.
Ah, härligt att återvända till en av östkustens strösta shoppningmalls igen ;-). Mallen som jag känner som min mammas gata (ja det är pinsamt att erkänna det, men är man shopaholic så är man).
In och ut i alla välbekanta affärer.
Karolina måste ha en hel del nya kläder inför skolstarten (hon har vuxit en del över sommaren). Numera är det ju bara vissa affärer som duger för unga fröken B, så det var mestadels de affärerna vi besökte. En Karolina shopping-spree, in other words...

Det är lustigt och lite prövande att handla med en 14åring. ALLT man (jag) själv gör är ju SÅÅÅÅÅÅÅ PIIINSAMT!!!
Jag kommenterade en affär som en ”goth-affär” och Karolina himlade med ögonen och sa:
Meh, mamma...det där är VERRKLIGEN ingen goth-affär. Det är ju en VANLIG klädaffär. JUH!! GUUUH, vad pinsam du ÄR...
Till saken hör att vi pratade SVENSKA!!!

På GAP köpte jag en ny jeanskjol som kostade runt 54 dollar. När jag skulle betala bad damen bakom kassan om 57 dollar. Jag frågade henne hur mkt kjolen KOSTADE egentligen?
-It’s the taxes, ma’am...
Det hade jag, ähuuum, glömt bort över sommaren. Det där med momsen.
MAN BLIR RINGROSTIG EFTER 2 MÅNADER HEMMAVID!!!
Givetvis tyckte Karolina att det var: SÅÅÅÅÅÅÅÅ PIIIINIGT, mamma...ÅÅÅÅÅÅ, att glömma bort SKATTEN!! HUR kunde du???
Kan berätta att momsen läggs på i KASSAN här.
Jag bara garvade åt Ninna.

Senare var vi på HM, och jag föll för en svart kofta.
Karolina sa:
Meh, mamma....NEJ!!! Vill du vara en RIHANNA wanna-be? Eller vill du se ut som Rachel Berry?? ELLER som Lady GAGA?? Meh, KÖP DEN INTE!! DET är PIIINSAMT!! DU får aldrig ha på den då vi är ute tillsammans. LOVA DET?? MEN ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ.....
Jag köpte den. Såklart.


Say it ain't so...
OCH bortse från min hysteriska min...


Den unga damen själv vill BARA ha skinny jeans, eller jeggings med t-shirts och hoodies. På fötterna ska det vara Converse och inget annat.
Inte en chans att jag kan få henne att köpa snygga tunikor, leggings eller kjolar. Det är som att slå huvudet i en vägg.

I mallen var det ISKALLT, så otroligt KYLIGT. Termostaten måste ha fastnat på 17-18 grader eller något sådant. Vi frös så vi skakade. OCH faktiskt fick jag säsongens första anfall av Raynauds Syndrom. Vidrigt. Vidrigt. Både fingrar och fötter blev kritvita!
En latte botade mig tillfälligt.
Usch, vilket hatobjekt. Det var skönt att komma ut i värmen igen.

Så var det igår. Life with a teenage daughter...
NU får vi se vad som händer idag.

26 comments:

Suzesan said...

Jag sitter och fnissar högt när jag läser ditt inlägg. FÖR att jaha nu har du med Annika blivit en pinsam mamma. "Åhhh MAMMA pinsamt" osv...... haha.

Du får tänka så att du får vara glad så länge K ids följa med och påpeka att allt du gör är... du vet det är ju faktiskt PINSAMT!!Snygg kofta. Go for it Annika.

Kram
/Susanne

Annika said...

Suz:
Japp, så låter det ibland när vi är ute :-)
Det gäller att vakta sina ord, hehe!!
ja, jag behåller den där GAGA-koftan och skäms inte för att visa mig i den heller.
Stor kram!!

Anna, Fair and True said...

Haha, nu börjas det! Jag tyckte iaf att din kofta var snygg. Fast jag tycker det är bra att Karolina bojkottar leggings (hon borde iofs bojkotta jeggings också...).

:)

bettankax said...

Kanonsnygg kofta och du är jättefin i den.
Jajahejåhå, det är icke lätt att prata så det passar de där döttrarna. Under en viss period känns det som om man sagt tvärtom, (motsatsen till det man just sagt) så hade det inte varit rätt, det heller!;)
KRAMAR!

Annika said...

Anna FT:
NU börjas det...SÅ sant!! Ja, koftan är snygg, så det så!! Japp, hon bojkottar leggings, jeggings har hon redan. Här sitter inte leggings på var kvinnas ben heller :-)

Annika said...

Bettankax:
JAPP, sant. Ibland har vi verkligen såna perioder här numera.
Oftast är det lugnt, men ibland smäller det till :-D.
Kram!!

Petchie75 said...

Ha ha, så roligt att läsa om hur du blivit en pinsam mamma! När blev du det förresten? Nu efter sommaren eller var du det redan innan? ;-)
Suck, jeggings har jag precis lärt mig vad det är - jag vägrar fortfarande leggings även om du har lämnat mig i sticket :D
Jättesnygg kofta, Lady Gaga och Rihanna är väl ändå lite mindre påklädda för det mesta!
Kram!

Annika said...

Petra H:
DET har jag blivit, och det kommer jag bli alltoftare, I am sure.
Det har varit så ett tag nu :-)
Men som tur är inte hela tiden.
Men i Tysons igår var det som förgjort, fniss...
Jag får väl se ut som en wannabe då i den här koftan. Jag får ta smällen.
Leggings är verkligen på var kvinnas ben hemma, håller med.
Här är det mindre vanligt. Men tonåringarna brukar köra det hela. Jeggings ser bra ut på somliga, på min dotter tex :-)
Kram!!

Desiree said...

Ha ha det är bara att acceptera att du kommer vara pinsam bara genom din blotta existens ovasett vad du gör eller vad du har på dig för några år framöver. Men det går som sagt över. Jag tycker du får rycka på axlarna och fortsätta vara dig själv och handla samt ha på dig det du vill och gillar. Din svarta kofta som du visade upp var ju ursnygg. Jag köpte någon likande förra året på HM fast vit i lite tunnar bomull. Jättefin!
Leggings verkar verkligen vara stort här eller superskinny byxor som är som leggings. Jag går runt och observerar än så länge och kollar in vad man ska köpa och hur man ska bära plaggen. Det är kul att vara här för det är mycket mer moderiktigt här och dessutom finns ju mina favvis butiker här som HM. Lovet that!
Kram!!!

Annika said...

Desiree:
JAPP, det är verkligen bara att bita i det sura äpplet och ta det hela med ro :-)
Det går ju över.
YESS, nu får du ta in Sthlms-modet och tänka efter vad du vill anamma. KUL ska det bli att höra vad du köper sen. Du får modella på bloggen!
BRA att du gillade den svarta koftan iaf :-)
Kram!!

Nettan said...

Hejsan! Vet inte riktigt hur jag ramlade in här men kul läsning var det..blir helt nostalgisk..bodde oxå over there i två och ett halvt år! Såg att du varit på Anthropologie, min absoluta favvo oxå!! Kollar fortfarande hemsidan regelbundet!! Ha det gott!
Kramkram Nettan

Saltistjejen said...

Hahaha! Sorry Annika men jag kan inte låta bli att skratta. Viss del igenkänning från gna tonår. Men också nu när jag var i Sverige så träffade jag en kompis med en klart yngre dotter, men hon (dottern alltså) hade vrkligen ändå kommit in i "pre-teen-åldern" då nästan allt min kompis sa var såååå fel och sååå pinsamt!!! Och då var vi ändå bara hemma hos dem och den enda som var icke-familjemedlemmar var jag och E.... Jag kunde inte låta bli att dra lite på munnen då. Min kompis himlade ibland med ögonen mot mig just efter vissa mycket tunga suckar eller stön från dottern när dottern inte såg förstås. Jaja, man vet ju vad som väntar. Så kanske ska jag känna lite mer lycka över att jag just nu är SUPERIDOLEN för lilla E. Hahaha!!!! :-D
KRAAAM!

Lia said...

Om det kan vara till någon tröst, så går jag runt här med en precis likadan kofta!! Tycker att den är så piffig över axlarna ju =). Och nej, varken Rihanna eller LadyGaga får mitt shoppingsug att gå i taket, hahahaha. Du är jättefin i din kofta! Kram

Miss Marie said...

Haha! Aouch, det måste vara hårt att vara tonårsmamma! Jag har enorm respekt för min mamma som stod ut med mig o mina systrar genom våra tonårsår... Vi var hemska ju! Du får trösta dig med att det går över... om några år! Numera går jag gärna o shoppar med mamma igen! :)

alegni said...

jahapp, det börjas nu. jag minns hur jag skämdes över att gå på stan med min mamma fast hon var (och är fortfarande) världsbäst i övrigt. när vi körde bilen genom stan sänkte jag ner ryggstödet så långt det gick - så jag nästan låg i bilen och så ingen skulle se mig. jag gick inte på bio med henne i hemstaden, men vi kunde åka in till grannstaden, jag gick in och köpte biljetterna och sen satt vi i bilen och väntade tills klockan var så mycket så att filmen strax skulle börja och det var mörkt i biosalongen. tänk att mamma gick med på allt ;) ;)
snygg kofta. det är klart du skulle ha den!
trevlig helg! vi åker ner till åbo för lite shopping (förhoppningsvis) imorgon. kram!

Elisabeth said...

Haha, även jag skrattar! Jag måste dock säga att jag tyckte att min mamma var pinsammare när jag var tio, tolv år sådär, än när jag var i tonåren. Mamma har också ALLTID varit min bästa shoppning-kompis, och är så fortfarande. Snygg kofta, tycker jag också!

Var för övrigt tvungen att googla på jeggings för att ta reda på vad det var (eller ja, ÄR - svenskan är så konstig ibland med tidsformerna). Känner mig oinsatt, minst sagt.

Anne said...

Hihi, men vad söta ni två är. För gulliga. Det är verkligen komiskt det där stadiet då allting är såååååå pinsamt. Som vuxen, eller hur, kan man ju garva åt det och tycka det är charmigt, harmlöst och roligt men för tonåringarna så är det ju helt seriöst. Det ÄR pinsamt :)
Visst är det för bedrövligt med hur iskallt det kan vara inne. Låter som gårdagen var riktigt extrem inne på Tysons. Men annars tycker jag det är en allmän "sjuka" i det här landet att de brassar på rejält inne i malls, bio, restauranger med mera.
Ha det fortsatt gott! Stor KRAM!

Marianne said...

Hahahahahaha! Så roligt! Men jag trodde att Lady G bara klädde sig i underkläder, så jag får inte riktigt ihop det med hur du skulle kunna se ut som henne i en KOFTA? Please be Karolina förklara det för en annan mycket pinsam gammal tant?

Och pinsamt nog tycker jag att koftan är urfin! Pinsamt snygg i håret är du också! Och neeeej, men hjälp, nu skäms jag, så pinigt, men vad KUL ni verkar ha haft!

: D

KRAM!

Camilla said...

Ojdå, det där lät inte lätt. Och stackars barn att släpa runt på en pinsam mamma;) Bra att du köpte koftan i rent trots.
Föresten läste jag i en rykande het modetidning här att jeggings är totalt ute i höst, iallafall här i Svedala;)

Ha det gott.
Kram

Anne-Marie said...

Att allt kändes pinsamt minns jag. :) Det är en "konstig" fas och bara något man måste gå igenom antar jag. Det verkar ju som om alla i stort sett gör det. Kul med er lilla "histora" i mallen. Det är hemskt ibland tycker jag med luftkonditionering som är alldels för kall. Inte alls bra tror jag att vara i den kalla luften och sedan komma ut i hettan. Men, men, det är USA. :) Kram!

Millan said...

Haha det dar ser jag fram emot lite faktiskt.. att fa shoppa med mina barn nar de ar lite aldre. Just nu ar det INTE skoj att shoppa med dem ... ;-).
Men vad sot hon ar Karolina .. man ar ju urkanslig for allt som kan tankas vara pinigt i den aldern. Du far ta pa dig koftan (som for ovrigt var skitsnygg!!) nar du hamtar henne i skolan nasta gang :-). Bara for att retas lite!

Kram

Annika said...

Nettan:
VÄLKOMMEN till min blogg. VAD kul att du snubblade över den :-)
Roligt också att du bott här och att anthro var din favvisaffär. Ja, den är verkligen helt underbar!!
Välkommen tillbaka igen.
KRAM!!

Saltis:
JAPP, sådär blir det...
Som tur är inte hela tiden, men ibland.
Det är bara att vara beredd, hehe...
Det är ganska tvära kast ibland, från det gulligaste gulliga till det mes irriterade som finns.
Jag förstår din kompis, btw.
KRAMAR!!!!

Lia:
HAHA, du är också en lady gaga!! Fniss!!
Ja, jag tycker den är fin. Den kommer jag att använda mkt, for sure!!!
KUL att du också har en sådan.
Kram!!

Annika said...

Marie:
HAHA, och att sen ha flera flickor!! Såsom din mamma hade det, fniss.
Jag frågade K om hn skulle vilja shoppa skolkläder ensam, med ngn kompis? Nej, det skulle hon inte.
Jo, jag vet att det går över, och som tur är är det inte så här hela tiden :-)

Ingela:
OMG, så kommer det säkert att bli höär också.
Fälla framsätet etc.
Jag kan inte låta bli att skratta. Det är bara att hoppas på att man är en klok mor den dagen det händer :-)
Kloka mödrar är bäst, och det låter som om du hade en sådan!
Kul med Åbo.
KRAM!!

Elisabeth:
Ja, det är bara att garva. Det gör jag med även om jag säger till henne på skarpen medan hon håller på som värst.
Alla har vi säkert tyckt att mamma varit pinsam ngn ggn.
Roligt dock att alla döttrar upphör att tänka så :-)
Japp, nu vet du vad jeggings är. Och jag håller så med dig om tidsformerna...

Taina said...

Var glad att du fortfarande "får" följa med och att hon inte bara ber om att få pengar för att gå själv. När Bella började göra det kunde hon ibland komma hem med allt möjligt!

SNYGG du är i koftan då! Gillar minen ;)

Kramen

Annika said...

Anne:
Japp, så är det.
Jag garvar åt henne medan hon håller på, mestadels.
Men så här kommer det nog att bli ett tag nu.
HAHA!!
Japp, de brassar för mkt AC. Prisa ACn, men måttligt.
Bio är det oftast en pain att gå på uner sommaren. Det är ett måste att ha med kofta.
Kram!!


Marianne:
HAHA, jag vet...
PIIINIGT!!
Tror att det var de breda axlarna som är Lady Gaga lika, och bara de. Så du ser, man kan hitta likheter överallt. OM man bara letar, hehe.
HAHA, kul att du gillar koftan även fast denm är pinsam, och kul att du gillar mitt pinsamma hår :-
Tack.
Kram!!!

Camilla:
Ja, that's life.
Ja, koftan var det inget snack om att jag inte skulle köpa, hihi. Men du ska bara veta vad K lobbade emot.
Här verkar jeggings vara hotter than ever!!!
GAP hade fullt av dem, trenden fortsätter starkt här. Skönt om hela leggings/jeggings trenden dör ut hemma.
Kram!!

Annika said...

A-M:
Precis, det är en fas som alla ska igenom. Bara att digga läget under ett par år. OCH glädja sig över att det inte är konstant, för då hade man nog blivit tokig. fniss.
JA AC kan de verkligen brassa här. Hemskt när det bli för kallt och man börjar frysa. Usch vad vidrigt. Bio kan vara en ren plåga att gå på.
Samtidigt prisar jag AC-gudarna, men det måste vara lite måtta på graderna.
Kram!!

Millan:
Precis, oftast är det ju jättekul att shoppa med henne. Men är hon på antihumör så är det lite prövande.
Tror alla tjejer, och kanske killar, måste gå igenom detta.
Koftan kommer jag att ha på mig. HAHA.
TACK. kul att du gillade den.
KRAM!!!